Skip to main content

Μονοήμερη εκδρομή στην Νεμέα 22.10.23

Αμπετειανοί και φίλοι
Εχθές Κυριακή 22/10/23 ένα πούλμαν γεμάτο με Αμπετειανούς και φίλους ξεκίνησε το πρωί για τη Νεμέα με κέφι και πολύ γέλιο ειδικά η πίσω γαλαρία..
Η ξεναγός μας στο πούλμαν , κατά τη διαδρομή μας ταξίδευε με ιστορίες της περιοχής οπως τους μύθους του Ηρακλή και το λιοντάρι της Νεμέας
Πρώτος μας σταθμός ήταν στον Ισθμό της Κορίνθου για να θαυμάσουμε την διώρυγα από την γέφυρα, για καφεδάκι ή και τα κλασικά καλαμάκια σουβλάκια που κάποιοι τίμησαν για πρωινό....!!! Επόμενος σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας όπου θαυμάσαμε τον αρχαίο ναό του Δία που περιβάλλεται απο όμορφη φύση και το παρακείμενο σε αυτόν μουσείο.
Επισκεφτηκαμε το αρχαίο στάδιο της Νεμέας και διασχίσαμε την στοά που 2.800 χρόνια πριν χρησιμοποιούσαν οι αθλητές για τους αγώνες τους.
Στην συνέχεια σταματήσαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου απο όπου πήραν την ονομασία τους τα αγιωργίτικα κρασιά της περιοχής
Κάναμε όμως και μια όμορφη στάση στην πόλη της Νεμέας για δεύτερο καφεδάκι και στην
συνέχεια ξεναγηθήκαμε στους όμορφους χώρους του οινοποιείου Παλιβού.
Ο ώρα πέρασε , πεινάσαμε, και πήγαμε για φαγητό σε όμορφη ταβέρνα της περιοχής.
Ο δρόμος της επιστροφής ξεκίνησε με στάση στο Λουτράκι για να απολαύσουμε την θέα της παραλίας και το ηλιοβασίλεμα που πλησίαζε.
Η εκδρομή έφτασε στο τέλος της με τις ευχές όλων σύντομα ξανά μαζί.

Ο Σύλλογος μας

Ο Σύλλογος Αμπετείου Σχολής (Σ.Α.Σ.) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1996, για να ενώσει όλους τους Αμπετειανούς στην Ελλάδα η στο εξωτερικό και προσπαθεί με τη απέραντη αγάπη των αποφοίτων της Σχολής αυτής να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα και τις ηθικές αξίες, που διδαχτήκανε σ' αυτήν.

Featured Posts

Επικοινωνία:

Με τον Σύλλογό μας μπορείτε να επικοινωνήσετε ως εξής:

  • 3ης Σεπτεμβρίου 56, 10431 Αθήνα
  • (+30) 210 8228150
  • (+30) 210 8218408
  • ambetios@ambetios.gr