Skip to main content
Που ΣΑΕ
Πότε 2 Φεβρουαρίου 2020

Γενική Τακτική Συνέλευση Σ.Α.Σ. 02.02.2020

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Α.Σ.  2020, ΧΡΗΣΗ 2019 «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ. ΠΙΕΡΗ»

                                                                        Αθήνα 2α Φεβρουαρίου 2020

Αγαπητά μας μέλη σας καλωσορίζω ευχόμενος για άλλη μία φορά υγεία και καλή τύχη μαζί με τις οικογένειές σας το 2020. Καλωσορίζω επίσης τους :

 κ. Κ.Μιχαηλίδη  Πρόεδρο Σ.Α.Ε., κ. Μ.Μπίσκο Πρόεδρο Σ.Ε.Κ., κ. Γ.Καρκασίνα Αντιπρόεδρο Σ.Ε.Κ., κ. Χ.Χαλκιαδάκη πρώην Πρόεδρο Ε.Π.Π.Π.Κ., κ. Μ.Κωβαίο πρώην μέλος Δ.Σ. Σ.Α.Ε. και την Κα Μ.Αδαμαντίδου-Κουτρουμπάκη Δημοσιογράφο-Ιστορικό,  που με την παρουσία τους τιμούν την 24η μας Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και 2η με το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Γ.Σ. του 2018.

Σύμφωνα με το 16ο άρθρο του καταστατικού μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, έχει την χαρά να υποβάλει στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, έκθεση για την δράση του κατά την χρήση από 1ης Ιανουαρίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, μαζί με αρχαιρεσίες για το νέο Δ. Σ. σύμφωνα με το καταστατικό μας που προσδιορίζει ανά διετία και θα αναφερθώ στην συνέχεια.

Να υπενθυμίσω και κυρίως να γνωρίσω στα νέα μας μέλη, ότι ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1996 και ξεκίνησε τις δραστηριότητές του με τρείς στόχους : Α) Την δυνατότητα να συγκεντρώνει μαθητές που αποφοίτησαν, αποφοιτούν ή για κάποια χρόνια φοίτησαν στην Αμπέτειο Σχολή, βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, με σκοπό εφόσον εγγραφεί ως μέλος, να φέρει κάθε Αμπετειανό σε επαφή με άλλους Αμπετειανούς. Β) Είμαστε σύλλογος, που σκοπό έχει την προαγωγή και διάδοση του πνευματικού και πολιτιστικού πλούτου του Αιγυπτιώτικου Ελληνισμού και Γ) στόχος επίσης του συλλόγου μας, είναι σε κοινές πολιτιστικές, κοινωνικές, και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όχι μόνο με τον κεντρικό κορμό του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων με επιτυχίες, που οφείλονται στην άψογη και στενή συνεργασία μας, αλλά το ίδιο επιθυμούμε να πραγματοποιούμε και με άλλους Αιγυπτιώτικους Συλλόγους προς κοινό μας όφελος.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ – ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Η δυναμική παρουσία του Συλλόγου μας με μεγάλο αριθμό μελών, επηρεάζει ευμενώς τις παρουσιάσεις διαφόρων εκδηλώσεών μας πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, κοινωνικής πρόνοιας  με την ετήσια συνδρομή τους, ή  ακόμη και τιμώντας με την παρουσία μας εκδηλώσεις άλλων Συλλόγων. Επίσης ευμενώς επηρεάζει όλα τα πολιτικά κλιμάκια της χώρας μας για οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν στην Αμπέτειο Σχολή, συμβάλλοντας και με την συμμετοχή μας, (εφόσον μας ζητηθεί) πέραν των προσπαθειών του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Σινά και Προέδρου της Αμπετείου  Σχολής κ.κ. Δαμιανου, του έκαστου  Γ.Γ. Ιδρύματος Αμπέτ, σήμερα κ. Νικολάου Βαδή, όντας και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας (όπου του απενεμήθη ο τίτλος στην Γ. μας Σ. στις 20 Μαρτίου 2019)  αλλά καi από τον Αμπετειανό Πρόεδρο της Ε. Κ. Καϊρου κ. Χρήστου Καβαλή, όπως για παράδειγμα ο διορισμός εκπαιδευτικών και άλλων θεμάτων που ενδεχομένως προκύπτουν.

Σας υπενθυμίζω ότι ο σκοπός του Συλλόγου μας δεν είναι κερδοσκοπικός, έτσι η ετήσια συνδρομή παρέμεινε και παραμένει εφέτος στα 15,00€, εκ των οποίων τα 5,00€ καταβάλλονται για την κοινωνική πρόνοια του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, πιστεύοντας ότι τα μέλη μας θα ευαισθητοποιηθούν να είναι περισσότερο συνεπείς με τις ετήσιες συνδρομές τους, ώστε από τα έσοδα, να μας δύνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε σε ορισμένες εκδηλώσεις μας, περισσότερες διευκολύνσεις για τα μέλη μας. Σας ενημερώνω με συγκίνηση, ότι φέτος σε κάποια διαπιστωμένη οικονομική βοήθεια που χρειάστηκε κάποιο μέλος μας, με την κοινοποίηση που κάναμε, μέλη μας ανταποκρίθηκαν εντός ελαχίστου χρόνου, επιδεικνύοντας  την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό και συμπαράστασή τους, τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα τους ευχαριστεί.

Εντός του 2019 ενεγράφησαν 7 νέα μέλη, ευελπιστώντας και ευχόμενος ότι με το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές, να βρουν τον τρόπο να πλησιάσουν νεότερες γενεές Αμπετειανών, καθώς επίσης να ξανά ενεργοποιήσουν τα μέλη που για κάποιο λόγο δεν συμμετέχουν ενεργά.

Σκεπτόμενος την συνέχιση λειτουργίας του Συλλόγου μας, με νέες πραγματοποιήσιμες ιδέες καθώς και αύξηση με νέα ηλικιακά μέλη, παρότρυνα τόσο τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Μιχ. Φλεβοτομά όσο και τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Άκη Βλάχο, να καταβάλουν προσπάθεια να προτείνουν, (επαναλαμβάνω), σε νεότερα ηλικιακά μέλη μας, όπως δηλώσουν την υποψηφιότητά τους για το νέο Δ.Σ. και συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο για τις φετινές μας εκλογές. Το ψηφοδέλτιο το οποίο κρατάτε στα χέρια σας, αποδεικνύει ότι οι προσπάθειές τους επετεύχθησαν και εντός ολίγου θα μας συστηθούν. Τονίζω δε ότι οι υποψηφιότητές τους τηρούν πλήρως  τους όρους σύμφωνα με το καταστατικό μας (άρθρο 20 παράγραφος 1.)   

Ενδεικτικά δίχως να σας κουράσω, αλλά θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω την ανά έτος συνολικά καταβολή συνδρομής των μελών μας, της τελευταίας δεκαετίας και εύχομαι το νέο Δ.Σ. να ελαχιστοποιήσει το πρόβλημα. Σε  σύνολο 247 μελών κατέβαλλαν συνδρομές για το 2008 90 μέλη, 2009 125 μ., 2010 133 μ., 2011 122 μ., 2012 76 μ., 2013 80 μ., 2014 73 μ., 2015 75 μ., 2016 75 μ., 2017 69 μ., 2018 77μ., 2019 61+

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Οφείλω να συγχαρώ τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου μας κ. Δημήτρη Φοινίτση, καθώς έπραξε άψογα και υποδειγματικά κατά την διάρκεια του Έτους, τα 9 τακτικά Διοικητικά Συμβούλια και 2 έκτακτα, αλλά και για όλες τις ενημερώσεις προς τα μέλη μας, τηρώντας παράλληλα τις αλληλογραφίες εισερχόμενες και εξερχόμενες, καθώς επίσης την βοήθεια που προσέφερε για την Γεν. μας Συνέλευση και ότι άλλο απαιτεί η Γραμματεία. Δυστυχώς υπήρχαν μερικά προβλήματα επικοινωνίας με αρκετά από τα μέλη μας, καθώς τα μέσα επικοινωνίας των άλλαξαν δίχως να ενημερωθούμε. 

ΤΑΜΕΙΟ

Ο Ταμίας μας κ. Απόστολος Παπαγεωργίου (ο Τόλη μας) για το επίπονο έργο του Ταμία, το διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία, που θα φανεί και με την ανάγνωση της οικονομικής διαχείρισης από την εξελεγκτική Επιτροπή, του δίνω τις ευχαριστίες μου. Ευχαριστίες μου οφείλω δημοσίως επίσης να δηλώσω προς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου για δύο έτη υπήρξε αρραγή και εγκάρδια με αλληλοεκτίμηση στην συνεργασία μας, επιτυγχάνοντας τους σκοπούς του Συλλόγου μας, πιστεύοντας ότι στο ίδιο μονοπάτι (επιτρέψτε μου χρησιμοποιώ προσκοπική λέξη)  θα βαδίσει και το νέο Δ.Σ. 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερολογιακά πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εκδηλώσεις μας με τις υπέρμετρες βοήθειες και προσπάθειες , τόσο από τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Άκη Βλάχο, όσο και από το μέλος Δ.Σ. Κα Ρένα Κεραμιδά, όπου όλες έτυχαν της απόλυτης επιτυχίας. :

19 Ιανουαρίου 2019  Ετήσια Χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας με το κόψιμο της Βασιλόπιτας.

25 Φεβρουαρίου 2019  Ομιλία-Παρουσίαση του Βιβλίου «Αλεξάνδρεια από τον Καβάφη στον Μέγα Αλέξανδρο, Ιστορία και Αρχιτεκτονική – Δύο Ελληνικά Τετράγωνα» από τον Συγγραφέα  Αμπετειανό  Νικόλαο Σφήκα. Με την συμμετοχή της Πολιτιστικής του Σ.Α.Ε.

20 Μαρτίου 2019  Γενική Συνέλευση Χρήσης 2018

14 Απριλίου 2019  Ομιλία-Παρουσίαση του Αμπετειανού Ακαδημαϊκού και καθηγητού Περιβαλλοντολογίας κ. Χρήστου Ζερεφού με θέμα «Αλλαγή κλιματολογικών συνθηκών στην Ανατολική Μεσόγειο» Με την συμμετοχή της Πολιτιστικής του Σ.Α.Ε.

2 Ιουνίου 2019  Παρουσίαση παραδοσιακών χορών Αιγύπτου από τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων της Κας Φωτεινής Γκαντάλα. Με την συμμετοχή της Πολιτιστικής του Σ.Α.Ε.

30 Σεπτεμβρίου 2019  Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή παιδιατρικής και Αμπετειανού Δημήτρη Καφετζή με θέμα «Εμβολιασμοί για όλες της ηλικίες». Με την συμμετοχή της Πολιτιστικής του Σ.Α.Ε.

11 Νοεμβρίου 2019  Διάλεξη με θέμα «Η Σφίγγα του Καϊρου και η Σφίγγα της Ελλάδας» από τον διακεκριμένο Αμπετειανό μουσικό Georges Delphis (Λάκη Κουσανέλλο) και κατόπιν κονσέρτο για πιάνο από τον ίδιο. Με την συμμετοχή της Πολιτιστικής τους.Α.Ε.

13 Οκτωβρίου 2019  Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε στο Άστυ Αιγυπτιωτών Κηφισιάς για το «Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Αιγυπτιωτών Ελλήνων στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

24 Δεκεμβρίου 2019  Ρεβεγιόν Χριστουγέννων του Συλλόγου μας, ανταλλάσοντας ευχές για τον ερχομό του Νέου Έτους.

Παράλληλα συμμετείχαμε εκπροσωπώντας τον Σύλλογό μας, σε εκδηλώσεις άλλων Συλλόγων. Η συμμετοχή των μελών μας στις εκδηλώσεις, μας δίνει την ευχέρεια να σκεπτόμαστε για καλύτερες, που πιστεύω ότι με τις σημερινές εκλογές, το νέο Δ.Σ.  θα φέρει νέες ιδέες προς όφελος του Συλλόγου μας. Υπενθυμίζω ότι η διοίκηση του Συνδ. Αιγ/των Ελλήνων και κυρίως ο Πρόεδρός του κ. Κ. Μιχαηλίδης, εδώ και χρόνια μας παραχώρησε την 3η Τετάρτη κάθε μήνα το εντευκτήριο για συναντήσεις φίλων Αμπετειανών καθώς επίσης και για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

Η διεύθυνση του Ιστότοπου του Συλλόγου μας, όπως γνωρίζεται  είναι www.ambetios.gr και για την αλληλογραφία είναι ambetios@ambetios.gr Την υποστήριξή του την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου εδώ και οκτώ χρόνια ο Τάκης Σφακιανόπουλος  όπου νομίζω ότι ήρθε η ώρα να παραδώσει την σκυτάλη σε κάποιον γνώστη του αντικειμένου, (που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές) για να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία, ίσως και καλύτερη, το επίπονο αυτό έργο, παραμένοντας όμως στο πλευρό του για όποια βοήθεια ή ενημέρωση χρειασθεί, οποιαδήποτε στιγμή όπως και μου υποσχέθηκε.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Σ.Α.Σ.

Όπως είχα αναφερθεί στην Συνέλευσή μας στις 20 Μαρτίου 2019, επαναλαμβάνοντας, η ιδέα της ηλεκτρονικής μας έκδοσης ενός δικού μας του Συλλόγου μας περιοδικού, καλλιεργήθηκε από το Δ.Σ. που προέκυψε το 2018 και παρουσιάσαμε το πρώτο τεύχος, με το ξεκίνημα του Νέου Έτους 2019 με τίτλο «το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Σ.Α.Σ.» που σημαίνει, Περιοδικό Συλλόγου Αμπετείου Σχολής και σε τριμηνιαία ηλεκτρονική έκδοση, με Επιτροπή Σύνταξης κατά αλφαβητική σειρά Κα, Καραντινού Βιβιάνα, και κυρίους  Κουντούρη Δημ., Σφακιανόπουλο Τάκη και εμού. Την υπευθυνότητα παραγωγής έχει ο Πατρινός Αντώνης. Η ευθύνη έκδοσης ανήκει ως είθισται στον εκάστοτε Πρόεδρο του Συλλόγου μας. Στο έτος που μας πέρασε στάλισαν πάντα σε ηλεκτρονική μορφή 4 τεύχη στα μέλη μας που βρίσκονται στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.  Η θετική ανταπόκριση και οι επιστολές συγχαρητηρών που λάβαμε από το πρώτο τεύχος που στείλαμε, μας έδωσε την χαρά και το σθένος, υποσχόμενοι στους εαυτούς μας, όπως κάθε νέο τεύχος να είναι καλύτερο από το προηγούμενο προς ικανοποίηση των παραληπτών μας. Τούτο όμως επετεύχθη και με τις συμμετοχές των μελών μας, στέλνοντας στην συντακτική επιτροπή, σχολικές τους αναμνήσεις, άρθρα  γενικού ενδιαφέροντος, επιστημονικά άρθρα, εμπειρίες από την ζωή κ.λ.π. Μία ιδέα προτάθηκε από την Συντακτική Επιτροπή και πραγματοποιήθηκε στο δεύτερό μας τεύχος καθώς προσθέσαμε νέα στήλη με θέμα, «ΑΜΠΕΤΕΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ» με αξιόλογη ανταπόκριση, που πιστεύω για κάθε τεύχος που θα αναφερόμεθα σε δύο Αμπετειανούς, το Περιοδικό Σ.Α.Σ. θα εκδίδεται για πολλά χρόνια, μαζί την συνεργασία σας. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω όλους που μέχρι σήμερα συνέβαλαν για την επιτυχία του Περιοδικού Σ.Α.Σ. και ιδιαίτερα τους παράγοντες, ευχόμενος να διανύσει  μακρά πορεία.   

ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ έφυγαν από την ζωή τα μέλη μας :

ΙΑΣΕΜΊΔΗΣ  Γεώργιος                                 ΝΑΝΙΔΗΣ  Σπύρος

ΙΩΑΝΝΟΥ  Παναγιώτης                                ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ Γρηγόρης

ΚΑΠΑΪΤΖΗΣ Δημήτριος του Γεωργίου        ΠΕΤΡΙΔΗΣ  Μάνος

ΚΟΣΣΕΝΑΣ  Ιωάννης                                    ΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΡΝΕΛΟΣ  Μίλτος

ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ  Καίτη                                   ΤΑΛΑΡΗΣ  Γεώργιος

Παρακαλώ πολύ όπως κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην τους…… Αιωνία τους η μνήμη

Ο Σύλλογος μας

Ο Σύλλογος Αμπετείου Σχολής (Σ.Α.Σ.) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1996, για να ενώσει όλους τους Αμπετειανούς στην Ελλάδα η στο εξωτερικό και προσπαθεί με τη απέραντη αγάπη των αποφοίτων της Σχολής αυτής να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα και τις ηθικές αξίες, που διδαχτήκανε σ' αυτήν.

Featured Posts

Επικοινωνία:

Με τον Σύλλογό μας μπορείτε να επικοινωνήσετε ως εξής:

  • 3ης Σεπτεμβρίου 56, 10431 Αθήνα
  • (+30) 210 8228150
  • (+30) 210 8218408
  • ambetios@ambetios.gr