ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΦΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Αγαπητά μας μέλη, φίλες και φίλοι του Συλλόγου μας,

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στον «Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια», στην Πλατεία Αμερικής, ο αγαπητός μας φίλος και συμμαθητής, Λάκης Κουσανέλος, γνωστός ως Γιώργος Δέλφης, θα δώσει το πρώτο του, στην Αθήνα, επαγγελματικό ρεσιτάλ.

Στις 10 Μαΐου, η καλλιτεχνική Αθήνα θα υποδεχτεί έναν αξιόλογο Αιγυπτιώτη μουσικό.

Ο καταξιωμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας της Όπερας των Παρισίων από το 1982, ο πρώτος Έλληνας πιανίστας που κατέχει, με μεγάλη επιτυχία, την θέση αυτή, θα παρουσιάσει κλασσικά έργα των Schubert, Bizet, Satie, Chopin, Gershwin, Prokofiev, Rachmaninov, Duke Ellington, καθώς και δικές του συνθέσεις στο πιάνο.

Γέννημα θρέμμα του Καΐρου και της Αμπετείου Σχολής, ο Λάκης τελείωσε το Γυμνάσιο το 1964 και σπούδασε πιάνο στο  Conservatoire Tiegerman στο Κάϊρο με την καθηγήτρια Φωτεινή Μαριανού και μετά στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του, με υποτροφία της Καπνοβιομηχανίας Κεράνη, στο Παρίσι, στην Ecole Normale de Musique και στην Σορβόννη όπου απέκτησε Δίπλωμα Μουσικολογίας.

Με υποτροφία, πάντα, ταξίδεψε στην Ινδία, στο Νέο Δελχί και τις Βενάρες με θέμα «Σύγκριση μεταξύ της Ινδικής ρυθμικής μουσικής και της μετρικής στην Αρχαία Ελληνική ποίηση». Από το 1982 είναι πιανίστας στο Εθνικό Θέατρο Γκαρνιέ της Όπερας των Παρισίων υπό την διεύθυνση του Rudolph Nureyev, συνεχίζοντας πάντα τις σπουδές του στην “Ecole des Hautes Etudes” στο Παρίσι, στην “American School of Modern Music”, και στην “Bill Evans Piano Academy” για ειδικές σπουδές jazz.

Το πλήρες βιογραφικό του Λάκη και περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις διαλέξεις, σεμινάρια, συναυλίες και δισκογραφία του, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του καλλιτέχνη, www.greecepeace.com.

Ο Σύλλογος Αμπετείου Σχολής, με μεγάλη χαρά, ανέλαβε την οργάνωση του πρώτου επαγγελματικού ρεσιτάλ στην Αθήνα του καταξιωμένου Καϊρινού φίλου μας και συμμαθητή και είναι απόφαση του Δ. Σ. του Συλλόγου μας να βοηθήσει κάθε ταλαντούχο Αμπετειανό καλλιτέχνη στα πρώτα του, στην Αθήνα, επαγγελματικά βήματα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις φίλες μας στον «Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια», Ηλέκτρα και Έλλη που συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας στην οργάνωση του ρεσιτάλτου Λάκη και ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ στον ιδιοκτήτη του Αλεξάνδρεια, τον Αλεξανδρινό μας φίλο και καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Βασίλη Βλάχο που συνεργάστηκε επίσης άψογα μαζί μας.

Ο Πολυχώρος Αλεξάνδρεια βρίσκεται στην Πλατεία Αμερικής, στην Οδό Σπάρτης 14 και έχει πάρκινγκ ακριβώς απέναντι. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων με την Ηλέκτρα και την Έλλη στα 210 867-3655 και 6944 94 57 10. Η είσοδος είναι 10.00 ευρώ. Ο χώρος διαθέτει μπαρ καθώς και λίγα σνακς, όλα σε λογικότατες τιμές..