Δημιουργία Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών

Στον Τομέα Β’ του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών, στην περιοχή της Αμυγδαλέζας, κρατούνται σήμερα 700 περίπου άτομα, στην πλειοψηφία τους, από Αραβικές χώρες και από το Πακιστάν και Αφγανιστάν. Κρατούνται αποκλειστικά και μόνο για μη κατοχή νομίμων εγγράφων και όχι για ποινικά αδικήματα.     

 

Για τους κρατούμενους και παρ όλη τη συνεχή συνεισφορά και παροχή της ΕΛ.ΑΣ. (στην οποία υπάγεται η υπηρεσία αυτή) γίνεται επιπλέον προσπάθεια από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς διατήρησης της ενεργητικότητας τους με διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Μέρος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία βιβλιοθήκης με βιβλία στη γλώσσα τους καθώς και στην Αγγλική και στη Γαλλική γλώσσα.

 

Αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην ωραία αυτή προσπάθεια ώστε να συνεισφέρουμε στην ποιότητα ζωής αυτών των συνανθρώπων μας με κάποια βιβλία ή άρθρα στην γλώσσα τους (και στα Αγγλικά/Γαλλικά). Όσοι λοιπόν από εσάς θέλουν και μπορούν να προσφέρουν βιβλία να επικοινωνήσουν με τον Νικόλαο Μαλαχία  ( malahiasnicolas@gmail.com , κινητό 6944845404), μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Σ., να του ανακοινώσουν την δωρεά τους και να συμφωνήσουν στο σημείο παράδοσης των βιβλίων (στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, 3ης Σεπτεμβρίου 56 ή στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών στον Άγιο Κοσμά).